SPIS SORØ

Vildt og lokalt

Sorø Kodriverlaug

Sorø Kodriverlaug fejrer 10 års jubilæum

For 10 år siden var der omkring 40 mennesker, der gik sammen om at starte Sorø Kodriverlaug.  Jubilæet blev af forskellige årsager først holdt lidt senere.

Formand Michael Torp holdt talen, og sagde bl.a.

Vi kan f.eks. prøve at se på vores lille forening i et større perspektiv: vi er en del af en større bevægelse – en trend i tiden, for der findes over 50 kogræsserforeninger i Danmark, og der kommer stadig nye til. Samtidig er der en voksende interesse for økologi, dyrevelfærd, sund kost og for en rig natur. Hertil kommer den meget aktuelle fokus på klimaet og nødvendigheden af bæredygtig levevis. Der bliver talt og skrevet om den grønne omstilling, som jo også peger på vores kødforbrug som af de helt store klimasyndere”

Godt gået Sorø!

Selvom 10 år ikke er meget, er det alligevel tankevækkende at alle deltagere med undtagelse af en person, var tilflyttere til kommunen. Min familie (FruGrøn)  flyttede til Sorø i 1987, og blandt gæsterne ved jubilæumsmiddagen var vi dem,  der havde boet i Sorø længst.

SÅ, kom nu gamle soranere!

OG så håber vi,  at der kommer maser af nye tilflyttere, der vil interessere sig for naturoplevelser, bæredygtig udvikling og lokale fødevarer i Sorø

Formanden Michael Torp, som også sidder i Grønt Forum holde en meget flot jubilæumstale. soro-kodriver-tale-til-10-a%cc%8ars-jubilaeum-1-1

 

Køerne kommer på græs den 8. maj 2016 på Flommen.

Sorø Kodriverlaug er noget unikt i Danmark. Det har til formål, at drive naturpleje på egnede arealer i Sorø kommune, og at producere kød på et bæredygtigt og dyreetisk forsvarligt grundlag.

Meld dig ind og vær med til at se efter om køerne har det godt. Og måske en mulighed for at købe bæredygtigt kød.

Læs mere og tilmeld dig på http://www.kodriverlaug.dk/

Advertisement